Baby’s en Kinderen

Bij baby’s die overmatig huilen of een voorkeurshouding hebben, kan osteopathie helpen.

Bij reflux, waarbij baby’s hun voeding uitspugen, kan er sprake zijn van een verborgen reflux of een “normale” reflux. Door pijn en overprikkeling van de slokdarm kan je kindje ontroostbaar zijn. Hierbij zal ik advies over onder andere voeding en houding geven. Een oorzaak kan een minder goed functionerende maag of een gedeelte van de darm zijn. Ook de geboorte van uw kindje kan een rol spelen. Door de vaak grote krachten tijdens de bevalling, kan het hoofdje soms nadien niet goed bewegen, samen met de wervels en de zenuwen. Hierdoor kunnen klachten, waaronder uitspugen van voeding of darmklachten ontstaan.

Een preventieve check na de geboorte is aan te raden als het baby’tje rond de drie tot zes weken oud is. Neem hiervoor tijdig contact met mij op om een afspraak in te plannen.

Kinderen zijn niet hetzelfde als volwassenen. Een kind gaat zich ontwikkelen en leert hierbij veel. Vallen en opstaan hoort hierbij. Soms treden klachten pas later op.

Kinderen met motorische problemen, kinderen die moeite met concentreren hebben zijn welkom bij Osteopathie Kim Hanselman.

Wilt u meer weten over osteopathie? Kijk eens op www.osteopathie.nl.

Meer

Klachten
Een osteopaat behandelt het lichaam als één geheel, daarom is het onmogelijk om alle klachten te benoemen.

Lees meer

 

Werkwijze
De eerste keer zal ik vragen stellen over de klachten. Hierbij wordt gekeken naar verbanden tussen de klachten.

Lees meer