Wat is osteopathie?

Osteopathie is gericht op het vinden en behandelen van de oorzaak van een klacht. Vaak wordt dan alleen gedacht aan behandeling van de botten waarbij de wervelkolom belangrijk is. Hoewel de wervelkolom en het bekken belangrijk zijn, worden ook organen, bloedvaten, het zenuwstelsel, spieren en de schedel beoordeeld en behandeld door een osteopaat.

Ik bekijk juist het lichaam in het totaal, als één samenwerkend geheel. De plaats waar de klacht zich uit, is niet altijd de oorzaak van de klacht. Het kan zijn dat schouderklachten ontstaan vanuit een stoornis vanuit de maag of de lever. Ik zal op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten zodat na de behandeling het lichaam aangezet wordt om verder te herstellen.

Een vergelijking: bij het vullen van een glas water uit de kraan, komt er water uit de kraan. Om te zorgen dat er water uit de kraan komt, moeten zowel de kraan als de leidingen in uw huis goed functioneren. Als er geen water uit de kraan komt, dan is het belangrijk om alle onderdelen te controleren. Niet alleen de kraan wordt gecontroleerd, maar ook de leidingen vanaf de kraan naar de ketel en daar waar het water uw huis binnenkomt of nog een stap verder, de waterleiding buiten.

Meer

Baby's en kinderen
Bij baby’s die overmatig huilen of een voorkeurshouding hebben, kan osteopathie helpen.

Lees meer

Klachten
Een osteopaat behandelt het lichaam als één geheel, daarom is het onmogelijk om alle klachten te benoemen.

Lees meer